AVETID - Associació Valenciana d’Empreses de Teatre i Circ

Associació Valenciana d'Empreses de Teatre i Circ

C/ Ambaixador Vich, 3 – 3º K
46002 València
Telf: 651 935 929
E-mail: info@avetid.com

Notícies / Events

(vore totes les notícies)
 • Ampliat termini de presentació de propostes del concurs per al nom i logo del festival. Nova data: 26 octubre 2015

  07/10/2015

 • EL SECTOR DE LES ARTS ESCÈNIQUES DE LA COMUNITAT VALENCIANA COMENÇA A DISSENYAR UN NOU FESTIVAL

  09/06/2015

  Hui la seu de la SGAE de València ha acollit l´acte de presentació de les conclusions de les jornades acadèmic-professionals, realitzades a la Facultat d´Economia el passat mes de març i organitzades conjuntament pel departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València i AVETID (Associació Valenciana d´Empreses de Teatre i Circ), per analitzar la possibilitat d´organitzar un festival internacional d´arts escèniques a València representant a tota la Comunitat. En aquest acte han intervingut diferents agents implicats en el disseny i organització d´un festival d´aquestes característiques.
  El professor Manuel Cuadrado, de l´esmentat departament, ha destacat que els diferents col•lectius (professionals del sector, altres sectors, estudiants universitaris i acadèmics) que van intervenir en la trobada coincideixen a assenyalar la seua idoneïtat. Van destacar la importància que el festival tinga una identitat definida, que siga plural, vinculada al caràcter mediterrani, en relació amb altres agents, col•lectius, associacions, escoles, sectors, i sobretot, que connecte amb el públic.
  Mª Angeles Fayos, presidenta d´AVETID, ha assenyalat que la col•laboració conjunta entre tot el sector d´arts escèniques, l´administració i altres sectors (turisme, hostaleria, comerç, hotels, etc.) és fonamental per pal•liar la difícil situació de les indústries culturals, creant sinèrgies i potenciant l´activitat cultural a la nostra comunitat, i amb això la projecció de les arts escèniques valencianes.
  Així mateix, els representants d´altres sectors que han intervingut en l´acte com David Izquierdo, gerent de la Federació Empresarial d´Hostaleria de València i Carlos Boga, director de l´Hotel Las Arenas, coincideixen a acollir molt positivament la proposta de crear un festival i en la necessitat de col•laborar conjuntament per generar un turisme de qualitat que impulse el nostre territori.
  Finalment, Consol Castillo del grup Compromís, i Carmen Amoraga del PSPV-PSOE, han coincidit que els ciutadans es mereixen un festival d´aquestes característiques. Hi havia una necessitat patent de crear aquest tipus de referents per al desenvolupament de la cultura en general i de les arts escèniques en particular. Les dues representants veuen la cultura com la punta de llança per a la recuperació de l´economia valenciana. Les administracions han de ser facilitadores perquè aquests projectes es puguen dur a terme.
  La trobada ha comptat a més amb la presència de nombrosos agents del sector escènic valencià, de la Universitat de València, d´altres sectors, de representants de partits polítics, federacions empresarials i de Culturarts.
  Un acte dinàmic conduït per la periodista Jessica Crespo de la Cadena Ser i amenitzat per la música en directe i acústic de Kojaks.
  La valoració dels assistents ha estat molt positiva, especialment per AVETID, els que han vist recolzat el seu projecte de festival. Una notícia que arriba després de la inclusió de dos nous membres a l´Associació després de celebrar l´Assemblea General de Socis: Crit Companyia de Teatre i Maracaibo Teatro. En aquesta reunió, celebrada amb anterioritat a la presentació de les conclusions, s´ha analitzat la situació actual del sector traçant el full de ruta per a la temporada 2015-16, s´han creat diferents comissions de treball, on destaca la Comissió per a l´Organització del Festival Internacional d´Arts Escèniques, i s´han delimitat els propers projectes, com el lliurament dels Premis AVETID i les pautes del concurs per a la selecció del nom i logotip del Festival.
  Amb tot, i com assenyalava el vídeo de presentació de la proposta de festival elaborat pel grup Vitamin-si, AVETID ha començat el compte enrere de la celebració d´un Festival d´Arts Escèniques que uneixi idees i emocions aprenent a mirar l´invisible.

Web subvencionada pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Associació Valenciana d’Empreses de Teatre i Circ :: C/ Ambaixador Vich, 3 – 3º K :: 46002 València :: Telf: 651 935 929 :: Fax: 963 106 351 :: E-mail: info@avetid.com